(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Čokoládový dort s jahodami
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 180g krupicového cukru, 160g hladké mouky, 20g kakaa, 1 lžička kypřícího prášku, tuk a hrubá mouka na vymazání formy. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1/2 cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Dortovou formu vymažeme tukem,vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 40 minut.
Postup přípravy
Náplň:
250g jahod
500ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
2 sáčky vanilkového cukru 150g jahodového džemu
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha. Spodní díl korpusu potřeme částí džemu a šlehačky. Na ni rozprostřeme polovinu jahod. Přiklopíme ji druhým dílem a uděláme stejný postup. Potom přiložíme třetí díl korpusu a celý dort potřeme šlehačkou. Boky obalíme čokoládovými hoblinkami. Dort dozdobíme jahodami.
250g jahod
500ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
2 sáčky vanilkového cukru 150g jahodového džemu
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha. Spodní díl korpusu potřeme částí džemu a šlehačky. Na ni rozprostřeme polovinu jahod. Přiklopíme ji druhým dílem a uděláme stejný postup. Potom přiložíme třetí díl korpusu a celý dort potřeme šlehačkou. Boky obalíme čokoládovými hoblinkami. Dort dozdobíme jahodami.
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blanuse
(upraveno)
25. 8. 2010, 20:53
SimonaV.
(upraveno)
12. 1. 2011, 12:02
@blanuse
Blani díky
lukatra
(upraveno)
3. 7. 2010, 7:46
SimonaV.
(upraveno)
4. 7. 2010, 21:51
@lukatra
gabsa
(upraveno)
19. 6. 2010, 19:45
vypadá krásně
SimonaV.
(upraveno)
19. 6. 2010, 22:31
@gabsa
Gabčo moc děkuji
gonzar
(upraveno)
18. 6. 2010, 20:53
je moc pěkný a určitě velká dobrota.
SimonaV.
(upraveno)
19. 6. 2010, 22:31
@gonzar
Alenko moc děkuji za pochvalu a dobrota to byla